Energieke start van Sportakkoord in Bergen

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat is het motto om samen te komen tot een lokaal sportakkoord voor Bergen. Daar hebben we op 7 oktober al een begin aan gemaakt. Samen met een groepje enthousiaste verenigingen, lokale organisaties en inwoners. In de voetbalkantine van RKVV Montagnards bruiste het van energie.

Iedereen in Bergen in beweging

“Na een aantal kritische vragen, zoals ‘voor wie is het sportakkoord bedoelt’ en ‘wat willen we uiteindelijk bereiken’ zijn we aan de slag gegaan. We hebben gekeken naar de kansen en uitdagingen voor de gemeente Bergen. We willen namelijk dat iedereen in Bergen in beweging is en meedoet. Daarvoor is het belangrijk dat verenigingen niet alleen oog voor zichzelf hebben. Maar ook over zijn eigen grenzen durft te kijken. We mogen trots zijn op het mooie Bergen. Niet alleen de verenigingen, ook de inwoners!”, aldus verenigingsfan Ron.

Dromen en ambities

Samen met de aanwezigen hebben we dromen en ambities voor de sport in Bergen opgehaald. Zoals de droom van Gonnie Staaks (GGD Limburg-Noord): ‘Dat iedereen kan meedoen, nu en in de toekomst, ieder op zijn eigen wijze.’ En de droom van Henk Menting (VC Montagnards): ‘Mijn droom is om uiteindelijk uit te groeien naar één vereniging met een breed assortiment aan sportactiviteiten. En waarbij lasten samen worden opgepakt.’ Tijdens de avond werd er goed gediscussieerd en ontstonden er al goede ideeën.” Zoals het opzetten van een sportraad en lokale ambassadeurs inzetten om sport en bewegen te promoten.

Sport en bewegen nog beter op de kaart

“Het was een erg goede avond. Maar we hopen dat er nog meer verenigingen en lokale organisaties gaan aanhaken. Samen gaan we onze dromen en ambities verder uitwerken. En zetten we sport en bewegen in de gemeente Bergen nog beter op de kaart”, zo vertelt verenigingsfan Manon.

Bekijk hier meer informatie over het Sportakkoord Bergen. Hier kun je ook de presentatie en de opgehaalde input bekijken.