Sportakkoord Bergen

Samen gaan we in gemeente Bergen aan de slag om te komen tot een lokaal sportakkoord. Het is enorm belangrijk dat mensen in Bergen (blijven) sporten. Sporten houdt mensen gezond, zorgt voor plezier en brengt mensen samen. Bovendien houdt het onze sportverenigingen vitaal. Om dat te realiseren, moeten verenigingen, organisaties, gemeente en ondernemers meer samenwerken. Daarvoor maken we een lokaal sportakkoord gemaakt. Doe jij mee?


Doe mee!
Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Dat is ons motto. Op maandag 7 oktober zijn we van start gegaan. Samen met een enthousiaste groep verenigingen, lokale organisaties en inwoners zijn we op zoek gegaan naar de gezamenlijke dromen en ambities. Om sporten te stimuleren en in Bergen meer op de kaart te zetten. Onderaan de pagina kun je alle opgehaalde input en de presentatie nog eens bekijken. Bekijk hier het concept Sportakkoord Bergen. Was je er niet bij? Maar wil je wel meedenken? Neem contact met ons op!

Van nationaal naar lokaal sportakkoord


In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. Dat lukt alleen als we daar lokaal uitvoering aan geven. Daarom wordt in het verlengde van het landelijke akkoord in de gemeente Bergen gewerkt aan een lokaal sportakkoord. Het sportakkoord is een set afspraken tussen sportaanbieders, maatschappelijke partners, gemeente en ondernemers. Het legt vast door wie en hoe wordt samengewerkt. De betrokken partijen beslissen samen over de inhoud en nemen samen verantwoordelijkheid voor de uitvoering. Dit sportakkoord zien we als een aanvulling op het onlangs vernieuwde sport- en beweegprogramma Bergen Beweegt Natuurlijk en de ideeën die in mei tijdens het Sportcafé zijn ontstaan.

Bergen Beweegt Natuurlijk - lokaal sportakkoord

 

Logo lokaal sportakkoord Bergen