Natuurlijk! Bewegend Leren op 't Diekske

De hele dag op je stoel zitten en luisteren wat je moet doen, dat past totaal niet meer bij de behoefte van de leerlingen anno 2018. Daarom zijn wij in de Gemeente Bergen gestart met de krachtcentrale Bewegend Leren.

Het letterlijk energie opwekken bij leerlingen door leerkrachten. Vanuit iedere school in de Gemeente Bergen is een leerkracht of directeur vertegenwoordigd. Een aantal keren per jaar komen wij bij elkaar om samen 'energie' op te wekken door bestaande methode lessen bewegend te maken, good practice met elkaar te delen en het creƫren van 'bewegende' circuits behorend bij diverse vakgebieden voor de leerlingen van groep 1 t/m 8.

Dit jaar willen we met de deelnemers van de krachtcentrale, de energie die wij uit de krachtcentrale halen, over brengen op de collega's van de scholen. Zodat ook zij energie krijgen om meer te gaan bewegen tijdens de lessen.

Op dit moment zijn we bezig met het realiseren van een E.H.B.L.-box. (Eerste hulp bij Bewegend Leren). Hierin zitten allerlei materialen waardoor het nog makkelijker is om te gaan werken aan Bewegend Leren.

In onderstaand filmpje zie je hoe ze dat op Basisschool 't Diekske doen. Natuurlijk! Bewegend leren.

https://www.youtube.com/watch?v=obDo-iNK5xs