Krachtcentrale

De hele dag zitten op een stoel, daar wordt geen mens blij van en leerlingen al helemaal niet. Vijf van de zes scholen in de gemeente Bergen zijn hier dit schooljaar volop mee bezig gegaan.

Acht leerkrachten, en een stagiaire van één van de scholen, hebben samen met Chantal van stichting Doejemee, en actief binnen ‘Bergen Beweegt Natuurlijk’, hun krachten gebundeld binnen de krachtcentrale! Samen energie opwekken en dat overbrengen op de leerlingen in de klassen. Zo kunnen de kinderen hun energie beter kwijt en zal onder andere de leeropbrengst en concentratie verbeteren.
Door met de diverse scholen samen te werken kunnen we dat gene wat werkt met elkaar delen. Zo hoeven we niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden.
Zo kun je bijvoorbeeld een rekenles buiten geven en een taalles al wandelend door de klas zonder met elkaar te praten. Daarnaast werken we tijdens de bijeenkomsten nieuwe ideeen uit en werken we aan bewegend taalcircuit. En hoe leuk is het als fietsend achter de computer zit. Dat is voor de scholen nu nog een stap te ver, maar wie weet kunnen we daar volgend schooljaar wel een begin mee maken.
"De hersenen worden geprikkeld door beweging waardoor de combinatie Je leren en bewegen veel voordelen heeft."
Bron: Natuurlijk Bewegen

"Door kinderen vaker kort te laten bewegen, krijgen de hersenen zuurstof en dat zorgt voor betere leerprestaties."
Bron: Kees Vreugdenhil