Fit- en gezondheidstest voor 60 plussers

In de gemeente Bergen is veel aandacht voor positieve gezondheid. Dat betekent dat we niet langer meer uitgaan van iemand zijn onmogelijkheden maar juist kijken naar wat iemand wel kan doen. Hierin spelen sport en bewegen een belangrijke rol. Zou u wel eens iets (meer) aan beweging willen doen maar weet u niet zo goed wat of hoe? Bent u benieuwd naar hoe fit u bent? Eind 2018 wordt er weer een fit-test georganiseerd.

Fit- en gezondheidstest
De fit- en gezondheidstest duurt ongeveer 45 minuten. De test is bedoeld voor iedereen in de leeftijdscategorie vanaf 60 jaar en ouder, die op zoek is naar beweegactiviteiten, welke aansluiten bij zijn of haar mogelijkheden en interesses.
Mensen die reeds actief bewegen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

De test bestaat onder andere uit het meten van de bloeddruk en BMI(het gewicht in verhouding tot lichaamslengte). Daarnaast testen we de balans, lenigheid, conditie, uithoudingsvermogen en kracht. U krijgt na afloop een rapport met de resultaten. De sport- beweegadviseurs zullen aan de hand van de resultaten samen met u kijken naar de best passende sport- en beweegactiviteit in Nieuw Bergen of directe omgeving.

Meedoen
Wilt u meedoen aan de fit- en gezondheidstest? Eind 2018 wordt er een nieuwe fit- en gezondheidstest georganiseerd. Hiervoor vragen we een eigen bijdrage van € 5,00. Meer informatie volgt.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over de fit- en gezondheidstest? Neem dan gerust contact op met Dien van Dinter