60-plus wandelvoetbal

Ben jij 60 jaar of ouder en altijd gevoetbald? Of ben je 60 jaar of ouder en zin om wekelijks een balletje te trappen met leeftijdsgenoten? Dan is het wandelvoetbal bij VV Resia ’42 iets voor jou!

Deelname aan het wandelvoetbal bij VV Resia ’42 in Wellerlooi is geheel gratis, voor een kop koffie wordt gezorgd. Gezelligheid staat bij deze enthousiaste voetballers bovenaan.
Wat is wandelvoetbal eigenlijk? Is dit alleen voor voetballers? Ben ik hier geschikt voor? Is het te sportief? Kan ik meedoen met een kunstheup en/of kunstknie?
Al deze vragen kunnen simpel beantwoord worden, want: wandelvoetbal is voor iedereen geschikt. Zowel mannen als vrouwen, met kunstknie of kunstheup: je kunt gewoon meedoen!

De spelregels


Tijdens het spelen van wandelvoetbal mag er niet gerend worden,  zowel zonder als met bal. Daarentegen mag men wel snelwandelen. Verder mag er geen fysiek contact plaatsvinden, zoals duwen en vasthouden. Ook mag de bal niet hoger dan de  heup gespeeld worden. De wedstrijden worden in teams van zes tegen zes gespeeld in twee keer een helft van twintig minuten. Het speelveld waarop de wedstrijd plaatsvindt is maximaal 40 bij 25 meter.

NIEUWS! In juni 2017 vindt een Limburgs 60-plus toernooi plaats in Wellerlooi. Elk 60-plus team kan zich hiervoor aanmelden. Dit toernooi wordt ‘s avonds feestelijk afgesloten.

Contact Resia: Sportpark Bos en Heide aan de Venweg te Wellerlooi.
Contactpersoon wandelvoetbal: André van Heck, Tel: 0774732000.

 

Een ander advies op maat dan voetbal? Heeft u een duwtje in de goede richting nodig? Neem dan contact op met Dien van Dinter. Zij gaat samen met u aan de slag om een passende sport of beweegactiviteit voor u te vinden.

Meer weten?