Zomerse taferelen tijdens de Nationale Buitenspeeldag 2021

Spelen in de buitenlucht is het leukste dat er is. Maar wist je dat het ook harstikke gezond is? Beide werden woensdagmiddag 9 juni tijdens de Nationale Buitenspeeldag door de kinderen ontdekt. Het Heijmanspark in Afferden werd door de beweegcoaches van Bergen Beweegt Natuurlijk omgetoverd tot dé plek vol spel, plezier en beweging.

Lekker buitenspelen

De Nationale Buitenspeeldag is hét moment om lekker buiten te spelen. Ook dit jaar werd het grasveld in het Heijmanspark omgetoverd tot speelparadijs en kwamen de kinderen gezellig samen. “Kinderen konden lekker vrij spelen of meedoen met voetbal, het kubbspel, mikspelletjes en de sponzenrace. Tussen het sporten en spelen door was er al even tijd voor een gezonde snack en een verfrissend watertje. Aan het eind van de middag werd de dag afgesloten met een heus watergevecht. De kinderen genoten zichtbaar!”, vertelt beweegcoach Lisanne.

Buitenspelen is gezond

Het is belangrijk dat er ook dit jaar tijdens de Nationale Buitenspeeldag aandacht werd gevraagd voor een kindvriendelijke omgeving, zodat kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Buitenspelen is niet alleen om een frisse neus te halen. Er zijn nog veel meer redenen om kinderen dagelijks minstens een uur buiten te laten spelen. Buitenspelen maakt een kind sterker en socialer. Het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. Redenen genoeg dus!

Beweegcoach Lisanne sluit af: “We hebben namens Bergen Beweegt Natuurlijk weer een fantastische dag gehad met de kinderen. Heerlijk om ze met dit weer volop te zien genieten. We kijken nu al uit naar de Nationale Buitenspeeldag 2022. Tot volgend jaar!”