Van Wandelvierdaagse naar wekelijks wandelen

Iedere week wandelen negen vrijwilligers samen met bewoners van Maasduinen Staete door Nieuw Bergen. Met naderhand een lekkere kop koffie. Samen in beweging komen is voor hen het belangrijkst. Dit is hoe de groep is ontstaan.

Toen in 2017 de wandelvierdaagse door de beweegtuin van Maasduinen Staete liep, grepen de organisatie van de wandelvierdaagse, Maasduinen Staete en beweegcoach Dien van Dinter deze kans met beide handen. “Want wat is er leuker om met senioren mee te doen?”, aldus Dien enthousiast. “Samen hebben we gekeken hoe we dit konden organiseren en hoe veel vrijwilligers er nodig waren.” Dat jaar wandelden twaalf senioren mee. “Heerlijk om de senioren zo te zien genieten. We kwamen langs verschillende plekken en zo ontstonden er prachtige verhalen. En er werd ook veel gezongen, Het hondje van de bakker, wie kent het niet”, aldus een van de vrijwilligers. Dat smaakte naar meer.

Weer een succes

Ook tijdens de wandelvierdaagse die daarop volgde, werd dit weer georganiseerd. De groep was inmiddels uitgebreid tot 30 bewoners, vrijwilligers én kleinkinderen. Ook hebben bewoners van de groepswoningen Eldershof meegedaan en veel plezier beleefd tijdens de tocht. Dien: “Voor hen is het ook belangrijk om in beweging te blijven. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon fijn om eens op andere plekken te komen.”

Zo ontstond er een idee

Omdat het wederom zo’n succes bleek, ontstond bij de uitreiking van de medaille en de zonnebloemen het idee om een wandelgroepje op te zetten voor de bewoners van Maasduinen Staete. Via de beweeggroepen van Samen in Beweging werden er vrijwilligers geworven en startte ze met een klein clubje. “Maar al snel meldde meer vrijwilligers zich en hebben we momenteel een groepje van negen vrijwilligers. En dat maakt me erg blij”, aldus Dien. “Iedere week gaan we aan de wandel met de senioren en hun rollator, rolstoel of stok. Soms in weer in wind, maar dat mag de pret niet drukken. En natuurlijk sluiten we de wandeling af met een heerlijke kop koffie.”