Train de trainer in den Asseldonk

Onze beweegcoaches zijn dagelijks in de weer om mensen van jong tot oud meer in beweging te brengen. Om nog meer mensen te bereiken, gingen beweegcoaches Dien en Thomas vorige week bij Den Asseldonk op bezoek voor een les Train de trainer.

Bewustwording en belang van bewegen

Een enthousiaste groep vrijwilligers van dagbesteding Den Asseldonk heeft een les Train de trainer gevolgd op het gebied van bewegen. Thomas: “De bijeenkomst stond in het teken van bewustwording en het belang van bewegen voor ouderen. Erg goed om te zien dat de trainers zo enthousiast waren. Enthousiasme steekt aan en daarmee krijg je automatisch mensen in beweging.”

Handvaten en tips

Aan de hand van verschillende oefeningen in de kring en aan tafel gingen ze aan de slag. “Fijn om extra handvaten en tips te krijgen rondom bewegen voor ouderen. Op deze manier kunnen wij als vrijwilligers ouderen meer in beweging brengen”, vertelt een van de deelnemers. Een ander vult haar aan: “Fijn om zelf te ervaren welke mogelijkheden er zijn om op een laagdrempelige manier toch voldoende te bewegen.”

Samen bereik je meer

Dien: “Bewegen is ontzettend belangrijk, zeker voor de oudere doelgroep. Dat hebben deze trainers vandaag wel ontdekt. Om de trainers niet met lege handen naar huis te laten gaan, kregen ze ons Beweegboek voor ouderen. Een boek vol inspiratie, beweegtips- en oefeningen. Het was een geslaagde bijeenkomst en daar blijft het niet bij. We maken een tour door gemeente Bergen met Train de trainer. Met als doel om zo veel mogelijk trainers te trainen, want samen bereik je meer dan alleen.”