Sjors heeft een nieuw vriendje: Ben Bizzie!

Sjors Sportief en Sjors Creatief waren dit schooljaar een groot succes. Dit jaar neemt hun nieuwe vriendje Ben Bizzie het over. Hij zorgt voor nog meer beweging niet alleen na schooltijd, maar ook tijdens!

Ben Bizzie in Bergen

Meer dan 2000 keer maakten basisschoolkinderen afgelopen schooljaar kennis met verschillende sportieve en culturele activiteiten. Dat deden ze samen met Sjors Sportief en Sjors Creatief. Sinds kort hebben ze er een nieuw vriendje bij: Ben Bizzie. Hij neemt het vanaf dit schooljaar over.

Een groot succes

Op een laagdrempelige manier maken kinderen uit de gemeente Bergen kennis met verschillende sporten, culturele activiteiten én verenigingen. “En dat zonder eerst lid te worden! Sport- en cultuurverenigingen bepalen zelf hun activiteiten, de doelgroep en het aantal kinderen dat kan meedoen. En het leukste is dat de kinderen zelf bepalen aan welke activiteit ze willen meedoen!”, zo vertelt Ben Bizzie. “Dit doen we al in ruim 100 gemeente en het is een groot succes”, vullen Sjors Sportief en Sjors Creatief hem aan. Aan het begin van het schooljaar krijgen alle basisschoolkinderen een Ben Bizzie Activiteitenboekje. “Vanaf de herfst kunnen kinderen zich digitaal inschrijven voor zo veel activiteiten als ze maar willen.

Samen op ontdekkingsreis

“Samen met de kinderen ga ik op ontdekkingsreis om hun talenten te ontdekken. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen, maar samen met het enthousiaste beweegteam van Bergen Beweegt Natuurlijk, lokale organisaties en verenigingen. Samen nemen we een kijkje bij verschillende verenigingen en maken we kennis met allerlei sporten en culturele activiteiten. Kinderen ontdekken dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten en spelen zorgt namelijk voor geluk!