Op tour door Bergen

Samen met wethouder Lia Roefs en commissieleden ging Bergen Beweegt Natuurlijk met de Smaakparelexpress op tour door Bergen. “Erg interessant om een kijkje in de keuken te krijgen en te zien wat Bergen Beweegt Natuurlijk allemaal doet in onze gemeente”, aldus Claudia Ponjee (Progressieve Kombinatie Bergen).

Iedereen doet mee In Bergen

Bergen Beweegt Natuurlijk helpt mensen van alle leeftijden om op een gezonde manier te leven en bewegen. Om dat te laten zien, zijn we samen met een enthousiaste groep commissieleden en wethouder Lia Roefs op pad gegaan naar allerlei beweegplekken in de gemeente Bergen. Zoals op het multi-veldje bij basisschool de Klimop in Nieuw-Bergen. Een ontmoetingsplek door en voor jongere en oudere jeugd. “Zonder al te veel attributen kun je al lekker bewegen”, laat Nick Joosten (beweegcoach) zien tijdens een demonstratie KanJam. Maar ook tijdens schooltijd wordt er steeds meer bewogen, zoals op de speelplaats van de Vitusschool in Well. “Mooi om te zien dat leren steeds meer wordt gecombineerd met sporten en bewegen. Leren is belangrijk, maar ontspanning ook”, zo vertelt Koen Jacobs (CDA).

Iedereen doet mee

Maar Bergen Beweegt Natuurlijk richt zich ook op minder vitale mensen. Voor hen is het van belang om preventief te bewegen om zo vitaal en gelukkig te blijven. “Voor elke vorm van sport of bewegen is er wel een alternatief, zodat iedereen kan meedoen”, vertelt Dien van Dinter (beweegcoach) tijdens een beweegmoment met bewoners. “Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. Ik heb genoten van hoe de bewoners vol in beweging waren. Je ziet dat vooral het sociale aspect bij deze mensen belangrijk is. Het plezier spatte ervan af”, vertelt Claudia.

Verenigingen verbinden

De tocht vervolgde naar R.K.V.V. Montagnards. Verenigingen zijn belangrijk voor de samenleving. Maar ze staan voor uitdagingen. “Het is belangrijk dat verenigingen mensen op een andere manier aanspreken. De Montagnards zijn hier een mooi voorbeeld van”, vertelt Koen. Een FIFA toernooi waarbij skills worden uitgevoerd op het veld én op de playstation.

Participatie, sociale samenhang en ontmoeting

“Het was een geslaagde dag waar we hebben gezien en ervaren wat Bergen Beweegt Natuurlijk voor Bergen betekent. Dat gaat dieper dan alleen bewegen. Ze zorgen voor verbinding tussen jong, oud en verenigingen”, aldus Claudia. Benieuwd wat Bergen Beweegt Natuurlijk nog meer doet? Houdt dan ons laatste nieuws in de gaten en volg ons op Facebook.