Natuurlijk! Bewegend Leren op 't Diekske

De hele dag op je stoel zitten en luisteren wat je moet doen, dat past totaal niet meer bij de behoefte van de leerlingen anno 2018. Daarom zijn wij in de Gemeente Bergen gestart met de krachtcentrale Bewegend Leren. Het letterlijk energie opwekken bij leerlingen door leerkrachten.

Stilzitten is al jaren de norm in het onderwijs. Dit terwijl voldoende beweging een belangrijk onderdeel is voor een goede gezondheid. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je beter kun leren en onthouden. Bovendien kun je je beter concentreren wanneer je regelmatig in beweging komt. Bewegen heeft positieve invloed op de ontwikkeling van onze hersenen. We helpen leraren op weg in het bewegend leren. Samen maken we de lessen leuker én verbeteren we de schoolprestaties.

Samen energie opwekken

Vanuit iedere school in de Gemeente Bergen is een leerkracht of directeur vertegenwoordigd. Met die vertegenwoordigers komen we een aantal keer per jaar bij elkaar. Samen wekken we weer nieuwe energie op. We delen ervaringen die we hebben opgedaan in de praktijk. En creëren bewegende circuits behorend bij diverse vakgebieden voor de leerlingen van groep 1 t/m 8.

Nog meer bewegend leren

Dat is niet alles. We hopen dat de vertegenwoordigers hun energie overbrengen op hun collega’s. Zij krijgen een EHBL-box (Eerste Hulp bij Bewegen Leren), zodat niet alleen zij, maar steeds meer vakleerkrachten meer bewegen tijdens de lessen.