Vier jongeren vertegenwoordigen Bergen tijdens de E-talentscup

In oktober speelden 26 jongeren in Bergen bij RKVV Montagnards voor de tweede keer de E-talentscup. De vier winnaars vertegenwoordigen Bergen aanstaande zaterdag tijdens de landelijke finale in Utrecht.

Samen met Lodi Remmen (jongerenwerker) en R.K.V.V. Montagnards organiseerden we vorig jaar oktober voor de tweede keer de E-talentscup. Het is het landelijke fifa clubkampioenschap van Nederland. “Veel jongeren houden van gamen, maar ook van voetballen! Omdat wij het belangrijk vinden om jongeren voldoende te laten bewegen, hebben wij esports en bewegen bij elkaar gebracht. Dat leverde veel blije gezichten op”, zo vertelt beweegcoach Susan.

26 jongeren gingen de strijd aan

Jongeren lieten in duo’s binnen én buiten hun skills zien. Binnen heerste er opperste concentratie en deden vooral de duimen het werk. En buiten gingen ze aan de slag met de nieuwe skills die ze tijdens het gamen ontdekten. “Aan de hand van een afvalrace kwamen er vier winnaars naar voren. Luuk, Tijn, Bashir en Ramez vertegenwoordigen ons tijdens de landelijke finale in Utrecht. En wij wensen ze natuurlijk heel veel succes”, aldus trotse Susan.

Luuk, Tijn, Bashir en Ramez succes!

Bergen Beweegt Natuurlijk jongeren in beweging door e-sports