Susans vakantietips

Het is kerstvakantie. Dat betekent dat de scholen vakantie hebben en veel verenigingen een winterstop. Maar dat betekent niet dat je stil hoeft te zitten! Daarom heb ik een aantal leuke activiteiten voor jou op een rijtje gezet. Mocht je je vervelen deze vakantie.

Bezoek een kerstmarkt

Je ziet ze steeds meer: kerstmarkten. Ik vind het heerlijk om lekker rond te dwalen over een kerstmarkt. Lekker genieten van de fijne sfeer. Daarom blijft dit leuk, ook na de kerstdagen. Hier een overzicht van de 10 leukste kerstmarkten van Nederland. Na een dagje drentelen, heb je wel een warme chocolademelk verdiend!

Nuth Beweegt Nuth kerstmarkt

Trek je schaatsen aan

Natuurlijk onmisbaar in dit activiteitenlijstje. Schaatsen is een echte winteractiviteit. Elk jaar weer de vraag: krijgen we een Elfstedentocht? Helaas werd de laatste alweer gereden in 1997. Daarom zelf maar een schaatsbaan opzoeken. Je kunt schaatsen zo actief maken als je zelf wilt. Schaats je rustig wat rondjes? Of ga je de uitdaging aan wie het hardst gaat? Vind je het een beetje spannend? Vaak hebben schaatsbanen een schaatshulp die je kunt lenen of huren.

Nuth beweegt Nuth schaatsen

Wandel erop los

Is er geen kerstmarkt of schaatsbaan in de buurt? Dan is wandelen altijd nog een goed idee. Het is erg goed voor zowel je lichaam en je geest. Je hart, je bloedvaten, je botten, je spieren en je humeur gaan er allemaal op vooruit. Haast iedereen kan het! Tijdens de feestdagen zit je veel op de bank. Ik vind het heerlijk om tussendoor buiten een frisse neus te halen. Even ruimte maken voor het nieuwjaarsdiner!

Nuth beweegt Nuth wandelen

Veel plezier! Ga je een andere leuke activiteit doen tijdens de kerstvakantie? Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina van Bergen Beweegt Natuurlijk.