Samen bewegen zorgt voor plezier

Samen bewegen bij Dagbesteding den Asseldonk

Op maandag, woensdag en vrijdag  komt een vaste groep ouderen naar de dagbesteding bij den Asseldonk. Hier kunnen ze deelnemen aan een wisselend aanbod van zinvolle en vooral passende activiteiten. Ook de beweegactiviteit valt goed bij de bezoekers “Het is een uurtje lachen en plezier maken terwijl we aan het bewegen zijn”, vertelt een van de deelnemers.

De groep kan met allerlei soorten activiteiten meedoen: zoals koken, geheugentraining, schilderen, knutselen, samen bezig zijn en kaarten. Door de dagbesteding hebben ze niet alleen een leuke dag, maar worden ze ook ondersteund om langer zelfstandig te blijven wonen. Door de deelname worden naasten en mantelzorgers even ontzien.

“Ze staan soms te kijken van eigen kunnen”

Twee keer in de maand geeft Dien van Dinter (beweegcoach Bergen Beweegt Natuurlijk) beweegles. Door samen te bewegen geniet de groep zichtbaar. Het is voor hun belangrijk om hun spieren soepel te houden door tijdens de beweegles te oefenen met alledaagse bewegingen.

“Je ziet dat de groep door het bewegen weer meer levenslust krijgt. Ze staan soms te kijken van hun eigen kunnen en gaan zelfs soms voor een wedstrijdje”, vertelt Dien. “Als we goed blijven oefenen, kunnen we volgend jaar meedoen met de olympische spelen”, grapt een van de aanwezigen.

“Je krijgt er enorm veel voor terug”

Dien vindt werken met ouderen geweldig. “Je krijgt er enorm veel voor terug. Ze proberen dingen te doen die ze normaal niet doen. De reacties en de sfeer in de groep is in een woord prachtig”.