Nationale Diabetes Challenge in Bergen

Een enthousiaste groep wandelaars gaat samen de challenge aan. Ze doen samen met beweegcoach Dien mee met de Nationale Diabetes Challange. Vorige week maandag zijn ze gestart. Wandel je mee?

Gemeente Bergen is één van de 80 locaties in Nederland waar wandelaars mee kunnen doen met de Nationale Diabetes Challenge. De Bas van de Goor Foundation heeft als missie om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Beweegcoach Thomas: “En wij, vanuit Bergen Beweegt Natuurlijk, ook! Bewegen blijkt een positief effect op diabetes te hebben. Voor sommigen is de stap naar bewegen groot. Daarom gaan wij al wandelend de challenge aan.”

Wandelen en bewegen is niet alleen goed voor mensen met diabetes. Daarom roept beweegcoach Dien iedereen op om mee te doen. “Het is enorm gezellig en je ziet wat van de omgeving. Het tempo wordt bepaald door de groep, zodat iedereen mee kan doen. We hebben nu een groep van acht en starten elke maandagavond om 18.30 uur vanaf Iedershuus in Afferden tot ongeveer 19.30 uur. Op zaterdag 14 november sluiten we met z’n allen de Nationale Diabetes Challenge feestelijk (en coronaproof) af.

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem contact op met beweegcoach Thomas Peeters Weem via thomas@bergenbeweegtnatuurlijk.nl. Kijk ook in onze evenementenkalender.