Mag ik deze dans van u?

Elke maand waagt een enthousiaste groep een dans in Maasduinen Staete. Beweegcoach Dien nam eens een kijkje. En danste erop los.

Op uitnodiging van Rosalie (Welzijn Maasduinen Staete) ging Dien op vrijdag 15 november naar Muisduinen Staete. En deed mee met Mag ik deze dans van u. Een dansactiviteit waar iedereen aan mee mag doen, bewoners én niet-bewoners. “Ook ik werd de dansvloer op getrokken (ja, dit gaat helemaal vanzelf!) en ik heb heerlijk gedanst”, aldus Dien.

Genieten van dans, muziek en elkaar

“Het is een laagdrempelige en aanstekelijke activiteit. Je ziet mensen echt genieten. Van het dansen, van de muziek en van elkaars gezelschap. Er is live muziek die allerlei stijlen aan bod laten komen. De Foxtrot, de Engelse Wals, linedancen en oude nummers passeerde de revue. Iedereen kent elkaar én dans met elkaar. Op een moment nodigde een van de dansers een heer, die een herseninfarct heeft gehad, uit om de tango te dansen. Erg mooi om te zien!”

Goed voor lichaam en brein

“Door te blijven dansen en bewegen, kun je dit op hoge leeftijd blijven doen”, aldus Dien. “Dansen is goed voor je balans en je brein. Samen dansen brengt mensen in beweging én bij elkaar. Het gaat de eenzaamheid tegen, het werkt ontspannend en is erg gezellig. De avond wordt altijd afgesloten met een kopje koffie of thee. En er wordt een heerlijke vlaai verloot. Waar we met z’n allen welverdiend van genieten.”

Dans mee

Ook meedoen met Mag ik deze dans van u? Kom op de derde vrijdag van de maand om 18.15 tot 21.30 uur naar Maasduinen Staete. Deelname bedraagt €2,50 per persoon. Data van de volgende Mag ik deze dans van u activiteiten: 17 januari, 21 februari, 20 maart, 17 april, 15 mei, 19 juni (Hollandse dansavond), 18 september, 16 oktober (Oktoberfeest), 20 november en 18 december.