Maasduinen Staete kreeg bijzonder bezoek

Bewoners van Maasduinen Staete hoefden zich afgelopen donderdag niet te vervelen. Beweegcoach Dien nodigde Hondenschool Peace4dogs uit. Zij gaven een spectaculaire hondenshow. Niet alleen de honden, maar ook de bewoners kwamen in beweging. 

Bewoners genoten 

Veel beweegmomenten gaan in verband met corona niet door. Dat terwijl het juist voor senioren van belang is om voldoende te bewegen. “Daar komt nog eens bij dat ze weinig bezoek ontvangen en ze, als het ware, opgesloten zijn in hun eigen woning. Gelukkig biedt het mooie weer kansen. Senioren kunnen op gepaste afstand buiten zitten. Bij Maasduinen Staete is er zelfs hekwerk geplaatst, zodat familie hen kan opzoeken. Dichtbij elkaar, maar toch op afstand”, vertelt beweegcoach Dien. Om de senioren te laten zien dat er aan ze gedacht wordt, organiseerde Dien een speciale middag. Ze nodigde Paulien Vrede uit samen met haar Hondenschool Peace4dogs en gaven een spectaculaire hondenshow. Honden Timber en Dex haalden alles uit de kast en lieten zien wat ze konden. Ze maakten zelfs even gebruik van de toestellen van de beweegtuin. De bewoners genoten zichtbaar.  

Iedereen deed mee 

“Natuurlijk maakte ik van het moment gebruik en zorgde ik na de show voor extra beweging. Bewegen houdt ons fit, flexibel en het zorgt voor een betere weerstand. Iedereen deed vrolijk mee. Volgende week starten we met live bewegen bij Maasduinen Staete en daarnaast ook bij Eldershof en Kloosterhof in Well. Ik kijk er onwijs naar uit. En de senioren ook.”