Jong en oud bewegen samen

Drie leerlingen van Metameer, Suus, Tijn en Pip hebben op donderdag 20 september twee gymnastieklessen gegeven aan 60-plussens. In het teken van Nationale Sportweek hebben de jongeren iets extra’s gedaan voor de ouderen in de gemeente Bergen.

Er is steeds meer aandacht voor gezondheid en bewegen. Sporten en bewegen is niet allen belangrijk voor jong. Ook voor ouderen is het van belang om gezond en vitaal te blijven. Door regelmatig te bewegen, kun je heel wat kwaaltjes voorkomen. Om die reden hebben Suus, Tijn en Pip in de Nationale Sportweek twee gymnastieklessen gegeven aan 60-plussers.

Iedereen kan sporten en bewegen

Beide groepen werden na een lichte warming-up aan het werk gezet. De leerlingen zijn met de groepen gaan hockeyen. “Voor mensen die minder flexibel of mobiel zijn, zijn er voor elke sport wel een alternatief te bedenken, zodat iedereen kan meedoen”, vertelt Dien van Dinter (beweegcoach Bergen Beweegt Natuurlijk). “Zo heeft een mevrouw die normaal gesproken met rollator loopt, op een stoel in de goal toch mee kunnen doen.” Naast hockey werd er ook gedanst. Tijn heeft zelfs met samen met een van de deelnemers gedanst: “Op een oude fiets moet je het leren”, vertelde ze enthousiast.   

Sporten, gezond en gezellig

Het was een geslaagde dag waar iedereen enthousiast heeft meegedaan. De les werd afgesloten met een applaus van de deelnemers en met een kopje koffie. Sporten is namelijk niet alleen goed voor je. Het is ook belangrijk dat het gezellig is. Door sporten bij een vereniging onderhoud je je sociale contacten en ga je vereenzaming tegen. Ook de leerlingen waren enthousiast: “Als je me een keer nodig hebt, mag je me bellen, Dien.”