Gezonde worteltjestaart

Buiten snijdt de koude wind om je oren. Rode wangen en neusjes lopen of fietsen je tegemoet. Het is winter. Niet voor iedereen het meest favoriete seizoen, maar zelfs de winter heeft zijn charme. Warme chocomel, wegkwijnen in je veel te grote trui én wintergroenten. Boerenkool, spruitjes, radijs en wortels. Boordevol vitaminen én lekker. Wij maken er een heerlijke worteltjestaart mee.

Wist je dat wortels in de winter het zoetst zijn? Extra lekker dus! En ze zitten vol vitamine A; goed voor je ogen, je groei en ontwikkeling. En het beschermt je tegen ziektes.

Wat heb je nodig?

  • Springvorm 20cm doorsnede
  • Keukenmachine, vork of mixer
  • 250 gr. winterpeen
  • 150 gr. volkoren tarwe meel
  • 125 gr. dadels
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 3 tl koekkruiden
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl citroensap

Variatie

  • 50 gr. pecannoten
  • 50 gr. amandel (schaafsel)
  • Scheutje agave/ahorn siroop (als je van zoet houdt)
  • Poedersuiker

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en rasp de wortel
  2. Snijd de dadels in kleine stukjes en prak de bananen
  3. Roer de wortelen, de dadels, de bananen en het meel goed door elkaar en voeg de eieren toe
  4. Mix het geheel goed door met je keukenmachine, vork of mixer
  5. Voeg nu de koekkruiden of kaneel, de baking soda, het citroensap en eventueel de pecannoten en de agave of ahorn siroop toe
  6. Roer het geheel nog eens goed door elkaar en giet het beslag in de springvorm
  7. Strooi het amandelschaafsel over het mengsel en zet het geheel voor 50-60 minuten in de oven
  8. Prik met een satéprikker in de taart. Komt hij er droog uit? Dan is hij klaar
  9. Laat de taart afkoelen en strooi een dun laagje poedersuiker over de taart. Smakelijk!

Bergen Beweegt Natuurlijk gezonde worteltjestaart