Eerste Hulp bij Bewegend Leren in Siebengewald

Dat sporten en bewegen belangrijk is, kon je al lezen in artikel: Meer bewegen op school. Scholen worden geadviseerd om kinderen minimaal twee keer per dag een half uur te laten sporten. Niet alleen tijdens gym, maar ook op andere momenten.

Sport en bewegen zorgt ervoor dat kinderen beter kunnen leren, nadenken en onthouden. Daarom hebben beweegcoaches, Chantal van Ophuizen en Nick Joosten op woensdag 19 september een workshop verzorgd omtrent bewegend leren in het basisonderwijs. Tijdens deze workshop hebben ze de Eerste Hulp bij Bewegend Leren (EHBL) box aan de directie en twaalf leerkrachten van basisschool het Kendelke gepresenteerd. In deze box zitten allerlei artikelen om aan de slag te gaan met bewegend leren.

 “Er was voldoende inspiratie”

Tijdens de workshop hebben de beweegcoaches de leerkrachten met de box aan de gang laten gaan. De leerkrachten hebben niet alleen bewogen. Er werden ook waardevolle ideeën uitgewisseld over de verschillende vormen van bewegend leren of leren in of buiten het klaslokaal. Want de box is zowel binnen als buiten te gebruiken. “Het was leuk om te zien dat de leerkrachten steeds meer ideeën deelden tijdens de workshop. Bij een aantal vormen van bewegend leren werden er zelfs al nieuwe ideeën gevormd”, vertelt Nick. Chantal vult hem aan: “Er was voldoende inspiratie aanwezig. Nu hopen wij natuurlijk dat de leerkrachten elkaar blijven inspireren. En hun ervaringen gaan delen om zo met de kinderen meer te gaan bewegen.”

“Het bewegend leren is een meerwaarde voor ons”

Ook de directie en de leerkrachten waren enthousiast: “Het was een erg interessante workshop die ons de verschillende vormen van bewegend leren heeft laten zien”, vertelt een van de aanwezigen. “Het bewegend leren is een meerwaarde voor ons als team”, vult een leerkracht aan.

Bergen Beweegt Natuurlijk Bewegend leren Siebengewald