Een Fortnite toernooi in Afferden?

Jongeren denken mee over een toekomstbestendig Afferden

Afferden Samen Beter werkt samen met inwoners om uitdagingen van het dorp aan te pakken. En wij helpen ze daarbij. Samen zorgen we voor een toekomstbestendig Afferden. We motiveren ook de jeugd om hierover mee te denken. Tijdens een van de overleggen verzamelden zij allerlei ideeën. En één van die ideeën is het organiseren van een Fortnite toernooi.

Fortnite, online en offline

Fortnite is een spannend schietspel en momenteel erg populair onder de jongeren. “Allemaal leuk die spellen op de playstation. We willen de jongeren niet alleen samen brengen, maar ook achter de computer of playstation vandaan krijgen”, vertelt Susan (beweegcoach). “Daarom willen we dit toernooi combineren met bijvoorbeeld kinderpaintball of boogschieten (Fortnite reallife!). Zo worden de kinderen ook uitgedaagd om niet alleen online, maar ook offline te spelen en bewegen.”

Jongeren denken mee

Vijf jongeren denken mee over vragen zoals: wat is precies het idee? Voor wie is dit toernooi? Hoe zorg je voor animo en hoe gaan we dit bekostigen? “Het is erg interessant om te ontdekken hoe jongeren denken. En om ze bewust te maken van wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement.” Op 23 januari presenteert een van de jongens het idee tijdens het volgende overleg van Afferden Samen Beter.

To be continued…

Heb jij nog ideeën of wil jij meehelpen om hier een groot succes van te maken? Laat het ons zeker weten. Neem contact op met susan@bergenbeweegtnatuurlijk.nl

Bergen Beweegt Natuurlijk - Een Fortnite toernooi in Afferden