E-talentscup, een groot succes

In samenwerking met Dutch Game Masters organiseerden we op vrijdag 28 februari voor de derde keer de E-talents Cup in de gemeente Bergen. Beweegcoach Manon was erbij, net als 26 jonge deelnemers. Het was een super toffe dag vol sport, spel en fanatisme.

Veel jongeren kruipen tegenwoordig in hun vrije tijd achter de smartphone of PlayStation. En dat terwijl samen sporten en bewegen hartstikke leuk is. Niets leukers dan samen met vrienden of vriendinnen een pot voetbal te spelen. Daarom besloten wij de twee samen te brengen en organiseerden voor de derde keer de FIFA E-talentscup.

Goed voorbereid

Langzaam stroomde de kantine van RKVV Montagnards vol met kinderen. De een iets zenuwachtiger dan de ander. Voor sommigen de eerste keer en voor anderen alweer de derde keer dat ze meededen. Een aantal jongeren vertelde enthousiast dat ze de afgelopen week zelfs extra hadden geoefend ter voorbereiding op het toernooi.

Skill games

De 26 deelnemers werden over de poules verdeeld en begonnen daarna op de velden van RKVV Montagnards met de Skill games. De jongeren lieten zien hoe goed ze kunnen dribbelen, passen en schieten op targets. Precies zoals in het spel. Kay (10) en Luca (10) konden het als de beste en werden gekroond tot de winnaars van de Skill games.

FIFA20

Daarna gingen de jongens de strijd met elkaar aan in de kantine. Daar stonden de PlayStations op hen te wachten. De vingers vlogen vliegensvlug over de controllers. De poules waren verdeeld op leeftijd, maar al gauw ontdekten we dat leeftijd geen rol speelde. De jongste deelnemers van 6 jaar wisten zelfs twee potjes te winnen! Het enthousiasme en fanatisme onder de deelnemers was groot. Een goal ging niet in stilte voorbij, maar werd met luid gejuich gevierd! Na de poulefase gingen de beste twee teams door naar de kwartfinale. Hoe dichter we bij de finale kwamen hoe fanatieker iedereen werd, maar weer konden er maar twee de winnaar zijn. Dat waren Ties (13) en Ryan (13).

Kay, Luca, Ties en Ryan vertegenwoordigen de gemeente Bergen als de KNVB de landelijke finale van de E-Talents Cup organiseert. Gefeliciteerd!