Blijf op de been in Afferden

Bergen Beweegt Natuurlijk, FysioHolland en JIPA slaan de handen ineen voor de 70-plussers uit Afferden. Ter voorbereiding op de valpreventiecursus, Blijf op de been, organiseren ze samen een vitaliteitsbijeenkomst op maandag 28 september bij Iedershuus in Afferden. Ben erbij!

Valpreventie

Het aantal ouderen dat in Nederland valt, stijgt. Soms met ernstige gevolgen van dien. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Ter voorbereiding op het valpreventiecursus Blijf op de been organiseren we samen met FysioHolland en JIPA een vitaliteitsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst ontvangen de 70-plussers uit Afferden informatie over de Blijf op de been cursus. Én ze kunnen deelnemen aan verschillende tests om een inschatting te maken van hun valrisico.

Thuiswonende 70-plussers

Blijf op de been richt zich op thuiswonende 70-plussers. Samen zorgen we ervoor dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Tijdens Blijf op de been maken we deelnemers bewust van hoe ze een val kunnen voorkomen. Maar ook als ze toch onverwachts vallen, hoe ze weer kunnen opstaan. Veel mensen zullen denken; vallen dat overkomt mij niet. Daarom maken we er mensen bewust van dat het iedereen kan overkomen én tegelijkertijd proberen we die groep zo klein mogelijk te houden.

Blijf ook op de been

Ben je geïnteresseerd? Kom op maandag 28 september naar Iedershuus (Kapelstraat 7a) in Afferden en doe mee. De bijeenkomst start om 14.00 uur en deelname is gratis. Meer weten? Neem contact op met beweegcoach Dien van Dinter via dien@bergenbeweegtnatuurlijk.nl.