Kick-off Ben Bizzie in Bergen

Op donderdag 10 oktober verzamelden alle kinderen van basisschool De Fontein zich op het schoolplein. Hun nieuwe beweegmaatje Ben Bizzie wachtte hen daar op. Hij zorgt samen met alle verenigingen uit Bergen voor nog meer beweging. Tijdens een feestelijke kick-off werd samen met de kinderen en wethouder Lia Roefs hiervoor het startschot gegeven.

De kinderen van basisschool De Fontein startten afgelopen week hun donderdagmiddag extra sportief. Alle kinderen verzamelden zich op het speelplein. Daar wachtte Ben Bizzie en wethouder Lia Roefs hen op. Samen met beweegcoach Daniëlle en de kinderen deden ze de Ben Bizzie dans. “Alle handen gingen enthousiast de lucht in op de maat van de muziek. Wat een plezier! Dat sporten en bewegen voor geluk zorgt, was duidelijk te zien aan de lachende gezichten”, zo vertelt Ben Bizzie. Natuurlijk ging hij er niet vandoor zonder iedereen een high five te geven én de Ben Bizzie Boekjes uit te delen.

Kinderen maken kennis met gezonde keus

Tygo uit groep 7 was de gelukkige. Hij kreeg als eerste zijn Ben Bizzie Boek. “Net als veel andere kinderen uit Bergen maakte Tygo afgelopen jaar kennis met allerlei sportieve en culturele activiteiten van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Zij zijn sinds kort bevriend met Ben Bizzie. Hij neemt het vanaf dit jaar van hen over”, aldus beweegcoach Daniëlle. “Samen met Ben Bizzie leren kinderen wat de gezonde keus is. Bewegen hoort daar natuurlijk bij. Door kennis te maken met sporten en verenigingen kunnen ze hun eigen talent ontdekken. Dat zorgt voor een gezond Bergen en dat is wat we natuurlijk allemaal willen!”, zo vult de wethouder haar aan. Ben vond het een erg geslaagde middag. “Ik hoop dat ik de kinderen snel weer zie. Ze kunnen zich vanaf nu aanmelden voor toffe activiteiten via mijn website: www.benbizzie.nl.”

Op ontdekkingsreis met Ben Bizzie

Op een laagdrempelige manier maken de kinderen uit de gemeente Bergen kennis met sporten, culturele activiteiten én verenigingen zonder eerst lid te hoeven worden. Sport- en cultuurverenigingen bepalen zelf hun activiteitenaanbod, hun doelgroep en het aantal kinderen dat kan meedoen. Meer weten over Ben Bizzie? Neem een kijkje op www.benbizzie.nl en meld je meteen aan!