Gezondste Regio doneert €1000

Burgemeester Manon Pelzer van de gemeente Bergen heeft besloten om een gezondheidsprikkel uit te reiken aan een initiatief van Bergen Beweegt Natuurlijk en Huisartsenpraktijk Afferden: de Nationale Diabetes Challenge. Beweegmakelaar Thomas, beweegcoach Dien en praktijkondersteuner Simone kregen de check overhandigd.

Gemeente Bergen is één van de 80 locaties in Nederland waar wandelaars mee konden doen met de Nationale Diabetes Challenge. Bergen Beweegt Natuurlijk kwamen samen met Huisartsenpraktijk Afferden en een groep enthousiaste wandelaars in beweging. Samen gingen ze de challenge aan. Thomas: “We hebben de Diabetes Challenge georganiseerd vanuit het landelijk initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Wekelijks zijn we gaan wandelen met een groepje waaronder mensen met en zonder diabetes. We begonnen met een kleine groep en sloten de challenge af met een groep van vijftien personen.” Simone vult hem aan: “Wandelen is natuurlijk niet alleen goed voor mensen met diabetes. Veel meer doelgroepen kunnen wandelen, denk aan mensen met COPD of met hart- en vaatziekten.”

Over de vraag wat er met de cheque gebeurd hoeven Thomas en Dien niet lang na te denken. “We hebben nog veel meer ideeën liggen die we willen uitvoeren. Dus dit bedrag komt zeker goed terecht. We gaan er mooie dingen mee doen”, aldus Thomas. Dien: “Ik denk meteen aan de kwetsbare inwoners van de gemeente Bergen. Door corona missen ze veel sociale contacten. Daarom willen we daar graag hiermee een steentje aan bijdragen.”

Bekijk hier de video hoe de drie werden verrast door de Gezondste Regio.