Fit- en gezondheidsdag in Siebengewald en Wellerlooi

Op 31 oktober stond het voor de kerkdorpen Siebengewald en Wellerlooi in het teken van de fit- en gezondheidsdag. Een initiatief van Bergen Beweegt Natuurlijk waar de inwoners uitgenodigd worden voor een uitgebreide gezondheidscheck en verschillende fittesten.

Bij 50% moet er iets gebeuren

41 60-plussers uit de gemeente Bergen hebben zich aangemeld. Ze hebben aan de hand van knijpkracht, de sit and reachtest, een wandeltest en een fietstest ontdekt hoe fit en gezond ze zijn. “50% van de deelnemers hebben aan de hand van hun uitslag ingezien dat er iets moet gebeuren. En dat vind ik een prachtig resultaat.” Eind november neemt Dien contact op met de deelnemers om te kijken of ze al iets hebben ondernomen en waar ze eventueel tegenaan lopen. “Het is mijn taak als beweegcoach om te kijken of ze zelf het sporten hebben opgepakt en zo niet, wat de reden dan is. Dan kan ik altijd nog kijken of er ondersteuning nodig is.”

“De fittest heeft mijn ogen geopend”

Veel deelnemers waren enthousiast. “Deze fittest heeft mijn ogen geopend. Ik heb nu echt de bevestiging dat ik iets moet gaan doen”, vertelt een van de deelnemers. Een ander geeft aan dat ze volgend jaar ook graag weer mee doet: “Dan kunnen we de resultaten makkelijk vergelijken met deze keer.” “De vele goede reacties laten zien dat we als Bergen Beweegt Natuurlijk goed bezig zijn. Het was een lange dag, maar dit heeft heel wat moois opgeleverd. Op naar de volgende keer.”