Eerste hulp bij bewegend leren in Siebengewald

Dat sporten en bewegen belangrijk is, weten we eigenlijk allemaal wel. Scholen worden geadviseerd om kinderen minimaal twee keer per dag een half uur te laten sporten. Niet alleen tijdens gym, maar ook op andere momenten.

“Er was voldoende inspiratie”

Tijdens de workshop hebben de beweegcoaches de leerkrachten met de box aan de gang laten gaan. De leerkrachten hebben niet alleen bewogen. Er werden ook waardevolle ideeën uitgewisseld over de verschillende vormen van bewegend leren of leren in of buiten het klaslokaal. Want de box is zowel binnen als buiten te gebruiken. “Het was leuk om te zien dat de leerkrachten steeds meer ideeën deelden tijdens de workshop. Bij een aantal vormen van bewegend leren werden er zelfs al nieuwe ideeën gevormd”, vertelt Nick. Chantal vult hem aan: “Er was voldoende inspiratie aanwezig. Nu hopen wij natuurlijk dat de leerkrachten elkaar blijven inspireren. En hun ervaringen gaan delen om zo met de kinderen meer te gaan bewegen.”

“Het bewegend leren is een meerwaarde voor ons”

Ook de directie en de leerkrachten waren enthousiast: “Het was een erg interessante workshop die ons de verschillende vormen van bewegend leren heeft laten zien”, vertelt een van de aanwezigen. “Het bewegend leren is een meerwaarde voor ons als team”, vult een leerkracht aan.