Drie nieuwe zitbanken in Nieuw Bergen onthuld

Op donderdag 10 februari zijn in Nieuw Bergen drie nieuwe zitbanken onthuld. Inwoners van Bergen en bezoekers van dagbesteding Den Asseldonk kunnen sinds kort gebruik maken van deze zitbanken. De zitbanken zijn gefinancierd door gemeente Bergen, dorpsraad Bergen en een bijdrage vanuit het lokale Beweegakkoord. De bezoekers van dagbesteding Den Asseldonk zijn erg blij met de komst van de zitbanken. Bezoeker van dagbesteding Den Asseldonk: ‘Eindelijk kunnen we ook buiten zitten als we gewandeld hebben en lekker genieten van het zonnetje’.

Aanleiding

De bezoekers van dagbesteding Den Asseldonk gaan regelmatig een stukje wandelen op en rondom de parkeerplaats bij Den Asseldonk. Het ontbrak tot op heden echter nog aan plekken waar even uitgerust en gezellig gekletst kon worden. Tijdens gesprekken tussen Bergen Beweegt Natuurlijk en de zorgorganisaties in Bergen kwam de wens voor zitbanken verschillende keren naar voren. Beweegcoach Dien van Bergen Beweegt Natuurlijk heeft vervolgens samen met de dorpsraad Bergen dit initiatief verder opgepakt. Uiteindelijk is het idee van een ‘beweeglint’ ontstaan. Er zijn inmiddels meerdere bankjes geplaatst tussen recreatiecentrum Den Asseldonk en Maasduinen Staete.

Onthulling

Op donderdag 10 februari hebben wethouder Claudia Ponjee, een afvaardiging van dorpsraad Bergen, personen van de dagbesteding en Bergen Beweegt Natuurlijk de zitbanken in Bergen officieel onthuld. Er zijn twee zitbanken op de groenstrook op de hoek van de Jeroen Boschtraat en de Pieter Breughelstraat geplaatst. De derde bank is geplaatst bij de ingang van Den Asseldonk. De locaties zijn zo gekozen, zodat mensen van de dagbesteding de mogelijkheid hebben om langere afstanden te wandelen en tussendoor te rusten. Daarnaast zal de zitbank bij Den Asseldonk gebruikt worden als wachtplaats voor bewoners die wachten op de taxi.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met beweegcoach Dien van Dinter via dien@bergenbeweegtnatuurlijk.nl.