Carla gaat dansend door het leven

“Als ik muziek hoor, dan gaan mijn benen al omhoog”, zo vertelt Carla Lansu enthousiast. Elke donderdagochtend danst ze in Well met de groep van Dien (beweegcoach) mee. Dat doet ze al minstens twintig jaar. “Ik vind het moeilijk om uit te leggen, maar dansen geeft me een geweldig gevoel. Wanneer je het ritme voelt, inspireert me dat gewoon.” In de twintig jaar die Carla danst, heeft ze veel mensen zien komen en gaan. “Maar ik blijf doorgaan. Zo lang ik mobiel ben, ga ik. Ik probeer het zo lang mogelijk vol te houden, want het is echt het hoogtepunt van mijn week.”

“Met een gezonde leefstijl, je oude dag uitstellen”

Maar naast dansen, doet Carla nog veel meer aan beweging. “Elke dag loop ik een flinke ronde. Blijven bewegen is erg belangrijk voor mijn gezondheid. Ik heb namelijk astma en door te wandelen of te dansen merk ik dat ik minder last heb van mijn kwaaltjes.” Carla is heel bewust bezig met haar gezondheid. “Door een gezonde leefstijl kun je je oude dag een beetje uitstellen. Dikwijls zie ik mensen om mij heen lichamelijk achteruit gaan. Dat zijn vaak de mensen die de hele dag zitten. Dus zo lang ik vitaal ben, blijf ik lekker bewegen. Maar natuurlijk is het ook een beetje een kwestie van geluk hebben.”

“Begin met dansen!”

Tegen iedereen die nog niet danst, raadt ze aan om ermee te beginnen. “Het is zo fijn om met zijn allen te dansen. En het werkt stimulerend omdat je het samen doet. Wanneer er nieuwe mensen komen kijken, nemen wij ze op sleeptouw. Niks kijken! Gewoon meedoen zeggen we dan”, vertelt ze vrolijk. “Mensen die een keer komen kijken en dus meedoen, blijven. We hebben een ontzettend leuke groep, maar ook een ontzettend goede gymleidster. Dien, een pluim voor jou.”