Bergen Draait Door

Op donderdag 10 maart heeft op Landgoed Bleijenbeek ‘Bergen Draait Door’ plaatsgevonden. Onder leiding van Rob van Lieshout gingen 35 partners van het Beweeg- en Preventieakkoord met elkaar in gesprek over verschillende thema’s.

Geruime tijd hebben er weinig tot geen fysieke bijeenkomsten plaats kunnen vinden. De partnerbijeenkomst ‘Bergen Draait Door’ werd door de genodigde gasten dan ook gezien als een ‘prettige en interessante avond’.

Na een overheerlijke soep en broodjes werd gestart met het officiële programma. Wethouder Claudia Ponjee trapte af met het benoemen van het belang van sport, bewegen en preventie in de gemeente Bergen. Daarna werd door Joey Rutten en Maloe Janssen van Bergen Beweegt Natuurlijk teruggeblikt en vooruitgekeken naar het Beweeg- en Preventieakkoord, waarna werd toegelicht waarom beide akkoorden samengevoegd zijn tot een Leefstijlakkoord. Dit nieuwe Leefstijlakkoord is feestelijk onthuld door wethouder Ponjee.

Hierna ging Rob van Lieshout met verschillende partners van het Leefstijlakkoord in gesprek over een aantal actuele thema’s die spelen binnen de gemeente Bergen: (1) De toekomst van de (georganiseerde) sport in de gemeente Bergen, (2) Sport en bewegen inzetten als middel voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en (3) binden, boeien en behouden van de jongeren uit de gemeente Bergen.

Afsluitend werd er onder het genot van een hapje en drankje nagepraat over de besproken onderwerpen.

Volgens wethouder Ponjee was het een geslaagde avond: “Voorafgaand aan de avond hoopte ik dat het een inspirerende avond zou worden waar de verbinding met elkaar werd gezocht. Wat mij betreft is dat wel geslaagd. Ik ben geïnspireerd, heb me uiterst vermaakt en heb veel gehoord. Dat is ook het mooie aan dit soort avonden. Iets dat we vaker moeten doen voor de partners van het Leefstijlakkoord”.

Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie van deze avond.