Bergen Beweegt Natuurlijk blikt terug op succesvolle Nationale Sportweek

Op zondag 26 september werd de 18e editie van de Nationale Sportweek afgesloten. 10 dagen, die in het teken stonden van sport en bewegen. Ook in gemeente Bergen werd er fanatiek mee bewogen. Bergen Beweegt Natuurlijk organiseerde samen met lokale partners beweegactiviteiten voor jong en oud. Samen zorgden ze voor extra sport- en spelplezier!

Jeugd in beweging
De Nationale Sportweek is dé week om lekker in beweging te komen. Speciaal voor alle basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8 organiseerde Bergen Beweegt Natuurlijk Levend Stratego. “Spelen in de buitenlucht is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens gezond. De kinderen hebben zichtbaar genoten en wij ook’’, aldus Beweegcoach Lisanne. Ook in het klaslokaal werd er extra bewogen. Verschillende basisscholen gingen de strijd aan om de sportiefste klas van gemeente Bergen te worden. ‘De beweegchallenges van Ben Bizzie waren erg leuk bedacht. Op deze manier wordt je er als leerkracht weer aan herinnert dat voldoende beweging in het onderwijs heel belangrijk is, aldus een basisschoolleerkracht. ‘Ik merkte ook dat de kinderen enthousiast werden en zelf met leuke ideeën kwamen.’’

Balkonpret voor senioren

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om lekker in beweging te komen. Onze beweegcoaches gingen daarom langs bij ouderen en senioren tijdens de Balkon Beweegtour. Er werd gezongen, gedanst en bingo gespeeld. Beweegcoach ouderen, Dien: “Mooi om te zien dat zo veel ouderen fanatiek meededen. Ieder op z’n eigen tempo en niveau. Maar dat is nu juist wat balkon bewegen zo mooi maakt.’’ Een van de senioren vond vooral het samenzijn erg fijn. ‘’We hebben de afgelopen tijd genoeg binnen gezeten. Het was heerlijk om weer eens de deur uit te gaan en elkaar te ontmoeten.’’

Verenigingsactiviteiten

Ook sport- en beweegaanbieders hebben een bijdrage geleverd aan het succes van de Nationale Sportweek. Ze organiseerden verschillende activiteiten voor leden, vrijwilligers en inwoners uit de gemeente Bergen. Jong en oud kwamen op deze manier samen in beweging en dat leverde prachtige plaatjes op.

Bergen Beweegt Natuurlijk wandelcompetitie

Maar dat is nog niet alles. Er werd tijdens de Nationale Sportweek ook flink gewandeld, veelal onder het genot van prachtig weer. Inwoners van gemeente Bergen zijn de strijd met elkaar aangegaan en sprokkelden samen honderden wandelpunten bij elkaar in de ‘Ommetje’-app. De drie grootste fanatiekelingen worden binnenkort beloond.