Ben Bizzie valt voor twee jaar op rij in de smaak

Ben Bizzie is ook dit jaar weer het beste vriendje van basisschoolleerlingen in Bergen. Het beweegmaatje laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Dit schooljaar schreven al 700 kinderen zich in.

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting en boksen. Dankzij Ben Bizzie kunnen basisschoolleerlingen in de gemeente Bergen ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen. Samen met hun beweegmaatje kunnen kinderen meedoen met allerlei proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken.

700 inschrijvingen

“Ben Bizzie is ook dit jaar een echte hit onder de basisschooljeugd. Al 700 kinderen schreven zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt nog door”, vertelt Thomas. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen ook dit jaar weer weten te overtreffen. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.”

Ben Bizzieboekje

Ben Bizzie is een initiatief van de gemeente Bergen in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan dertig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Ben Bizzieboek. Leerlingen van groep 3 t/m 8 van alle basisscholen in de gemeente Bergen ontvangen dit activiteitenboek op school. Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website www.benbizzie.nl.