950 mensen genieten samen van een mooie wandeling

Jong en oud liepen mee Vorige week vond de vijfde editie van de vierdaagse wandeltocht plaats. De wandeltocht die door de vier prachtige kerkdorpen in de gemeente Bergen loopt. Het was een succesvol evenement met maar liefst 950 aanmeldingen. Dien van Dinter, beweegcoach Bergen Beweegt Natuurlijk vertelt hoe het was.

De gemeente Bergen telt vijf dorpen: Wellerlooi, Siebengewald, Bergen, Afferden en Well. Bij de Wandelvierdaagse staan vier van deze dorpen centraal. Dit jaar zijn dat de laatste vier. Met vier verschillende wandelafstanden van 2,5 tot 15 kilometer is ervoor gezorgd dat iedereen kan meedoen en genieten van een mooie wandeling. De deelnemers waren ook erg gevarieerd. “Leuk om te zien hoe jong en oud bij zo’n evenement samen komt”.

“Hé, live muziek, geweldig!”

Op donderdag liep de tocht door de tuin van Maasduinen Staete en er deden zelfs 20 bewoners mee. Ook kinderen liepen mee. “Dat maakte het extra gezellig”, aldus Dien. Het was vrij fris, maar dat mocht de pret gelukkig niet drukken. Mede door de aanwezigheid van het orkest. Er werd gezongen en al gauw ontstond er een polonaise. Er klonken veel enthousiaste reacties: “Hé, live muziek, geweldig!” Na de tocht werd er nog wat gekletst en ontstonden er zelfs ideeën om vaker met de bewoners naar buiten te gaan.

Leuk voor bewoners én begeleiding

Tijdens de laatste dag van de Wandelvierdaagse deden de bewoners van Eldershof voor het eerst mee. Omdat dit alweer de laatste dag was, was er bij de start, de finish en de rustplaatsen gezorgd voor extra muziek en dans. Dit zorgde voor extra sfeer. Vanuit de deelnemers klonk dan ook: “Wat een mooi initiatief en geweldig dat jullie ook mee doen.” Niet alleen bewoners, maar ook medewerkers vonden het leuk om deel te nemen.

“We hopen dat er volgend jaar nog meer mensen aan de start verschijnen”

“Bewoners van Maasduinen Staete en Eldershof zijn een kwetsbare doelgroep. Als beweegcoach vind ik het geweldig om met de doelgroep aan dit soort evenementen mee te doen. Je krijgt er veel voor terug”, aldus Dien. Ze vertelt enthousiast dat ze zich volgend jaar gaat inzetten om ervoor te zorgen dat er nog meer mensen aan de start verschijnen.