41 supporters zetten handtekening onder beweegakkoord Bergen

Op donderdag 18 maart hebben maar liefst 41 enthousiaste en betrokken partners uit gemeente Bergen hun (digitale) handtekening onder het beweegakkoord Bergen gezet. Samen met sport- en beweegaanbieders, scholen, zorg- en welzijnsorganisaties en andere partners gaan we aan de slag met de acties uit het beweegakkoord.

Om te komen tot een beweegakkoord organiseerde Bergen Beweegt Natuurlijk in het najaar van 2020 diverse bijeenkomsten. Tijdens de dorpsbijeenkomsten zijn de uitdagingen op het gebied van sport en bewegen voor de betreffende kern, maar ook voor de gemeente Bergen besproken. Samen is gekeken hoe de leefbaarheid van de dorpen in de gemeente Bergen door de inzet van sport, bewegen en vitale aanbieders vergroot kan worden. Samen met de feedback die we hebben mogen ontvangen van organisaties uit gemeente Bergen, hebben we een definitief beweegakkoord kunnen opstellen.

“Met elkaar samenwerken is enorm belangrijk! Niet alleen in het belang van onze inwoners maar ook in het belang van de verenigingen en de leefbaarheid in onze dorpen. Sporten en bewegen houdt ons immers gezond én zorgt voor saamhorigheid. We houden onze verenigingen graag vitaal en levensvatbaar en zorgen er voor dat het voor jong én oud fijn wonen is in de gemeente Bergen.", aldus Claudia Ponjee, wethouder van de gemeente Bergen.

De eerste stappen

De handtekeningen onder dit beweegakkoord zijn de eerste stappen om de ambities te bereiken. Wie zijn handtekening heeft gezet, zegt hiermee naar vermogen bij te dragen aan het verwezenlijken van de ambities. De één doet dat met de uitvoering van een activiteit, de ander door mee te denken in het proces. Alle bijdragen, groot en klein zijn welkom. Wat we doen is niet allemaal nieuw, maar door de manier waarop we het uitvoeren geven we sport en bewegen een impuls in gemeente Bergen.

“Het beweegakkoord Bergen is het perfecte platform om onderling de samenwerking en synergie op te zoeken. Bijvoorbeeld op het gebied van gezamenlijke inkoop of het beschikbaar stellen van elkaars faciliteiten”, aldus Bart van Roosmalen, Voorzitter RKvv Montagnards.

Beweegakkoord voor iedereen

Het beweegakkoord is er niet alleen voor de inwoners van gemeente Bergen die al sporten- en/of bewegen. Maar juist voor iedereen. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan deelnemen aan sport- en bewegen in gemeente Bergen”, Elise Barten, Kinderfysiotherapeute bij Fysio Holland.

Op de korte termijn zullen de eerste overleggen met de verschillende werkgroepen ingepland worden. Heb je je nog niet ingeschreven om, binnen een werkgroep, met de acties aan de slag te gaan of zou je graag een rol krijgen binnen het kernteam? Stuur dan een mail naar joey@negen.nl.