300 kinderen aan de slag tijdens het slagbaltoernooi

Zitten doen we genoeg, daarom organiseerden we samen met Stichting Doejemee een Slagbaltoernooi bij voetbalvereniging Resia. Een dag om lekker in beweging te komen. Maar liefst 32 teams van zes verschillende scholen deden mee.

Op 5 juni was het dan eindelijk zo ver. De kinderen hadden er al lang naar uitgekeken: het slagbaltoernooi. Bij voetbalvereniging Resia werden we gastvrij ontvangen en al gauw gingen we aan de slag. Slagbal is een spel waarbij twee teams met elkaar de strijd aan gaan. Een team staat in het veld en de ander is aan slag. Het team dat aan slag is, kan punten verdienen door zo veel mogelijk mensen langs de honken terug naar het starthonk te laten rennen. Lukt dat een speler in één keer, dan krijgt hij maar liefst twee punten. En dat lukt zelfs een aantal keer!

Ze konden geen bal meer zien

“Het was een geweldig, zonnige dag met veel vrolijke kinderen. De kinderen softballen wel eens tijdens de gymles, maar zo’n toernooi is toch anders”, zo vertelt beweegcoach Chantal. Na een sportieve dag, was het tijd voor de prijsuitreiking. Want er kan maar één team de winnaar zijn en dat was een team van basisschool De Klimop. Op de voet gevolgd door basisschool ’t Diekske en daarna basisschool De Fontein. Maar er was nog een prijs. ‘Ik kan geen bal meer zien’ van ’t Kendelke ging naar huis met de originaliteitsprijs. “Zoals altijd is meedoen belangrijker dan winnen”, aldus beweegcoach Lars. “We wilden de kinderen laten zien dat sporten vooral erg leuk is. En die missie is zeker geslaagd.”