120 Bergenaren op weg naar gezond leven

Onze allereerste Infomarkt Veilig, Fit en Vitaal was een groot succes. Meer dan 120 senioren uit gemeente Bergen lieten zich op zaterdag 12 oktober bijpraten over hoe ze gezond en gelukkig oud kunnen worden. wie wil dat nu niet? Tijdens de infomarkt hebben we senioren en organisaties bij elkaar gebracht. Senioren uit gemeente Bergen hebben ontdekt wat er in gemeente Bergen allemaal is om aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl. En dat is gelukt!”, zo vertelt beweegcoach Dien trots.

Divers aanbod lokale partijen

Rond half 2 stroomden de eerste mensen Den Asseldonk binnen. Ze lieten zich bijpraten door 25 verschillende lokale partijen. Én ze gingen zelf aan de slag, bijvoorbeeld met de smoothiefiets. “Ik heb nog nooit zoiets gezien, zo’n smoothiefiets. Je kiest je eigen ingrediënten en trapt zo je eigen gezonde tussendoortje bij elkaar!” Een andere bezoeker vult haar aan: “De infomarkt is een super evenement waar veel verschillende partijen bij elkaar komen. Je kiest zelf welke informatie je wilt ophalen of welke dingen je wilt uitproberen. Een mooi evenement om even binnen te wippen.” Ook voor standhouders was de infomarkt een moment om zichzelf te laten zien. “Tijdens de infomarkt hebben we laten zien wat we allemaal doen en hoe we mensen kunnen helpen om gezond en vitaal te blijven”, vertelt een van de fysiotherapeuten. “We waren samen met nog drie fysiotherapeuten aanwezig en hebben meteen een kijkje in de keuken bij elkaar genomen.”

Geslaagde eerste editie

“Het was een erg geslaagde eerste editie waar meer dan 120 inwoners op af kwamen. Ze hebben veel informatie opgehaald waar ze zelf mee aan de slag kunnen. We hopen dat we hiermee mensen hebben kunnen informeren en inspireren. En zo weer ons steentje hebben bijgedragen aan een veilig, fit en vitaal leven in gemeente Bergen”, sluit beweegcoach Susan af.