Week voor de Gezonde Jeugd 2021

Van 7 t/m 11 juni 2021 staat de Week voor de Gezonde Jeugd weer voor de deur. Natuurlijk willen wij deze week niet aan ons voorbij laten gaan en geven de kinderen graag een zetje in de richting van een gezonde leefstijl. Het beweegteam van Bergen Beweegt Natuurlijk heeft een leuk en gezond programma samengesteld. Beweeg je met ons mee?

De hele week zal in het teken staan van: ‘Gezonde start van de dag’! Met de Ben Bizzie aftekenposter in de klas geven kinderen aan hoe zij naar school zijn gekomen en of zij (gezond) ontbeten hebben. Ouders en kinderen ontvangen een ontbijtboekje met daarin gezonde recepten, ter inspiratie om de dag gezond te starten.

Nationale Buitenspeeldag

Naast voeding is er uiteraard ook aandacht voor bewegen. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 9 juni wordt er door Bergen Beweegt Natuurlijk een extra naschoolse activiteit aangeboden voor de kinderen uit de gemeente Bergen. En bovendien ontvangen de basisscholen handvaten voor het uitzetten van een Daily Mile rondom school.

Aanmelden voor de Nationale Buitenspeeldag kan via deze link!

Winactie Gezonde Recepten

Voorafgaand en tijdens deze week worden de kinderen aangemoedigd om zelf een gezond recept te bedenken en kunnen dit opsturen naar de beweegcoaches van Bergen Beweegt Natuurlijk. De kinderen mogen zelf een naam verzinnen voor het recept en zetten de ingrediënten en de bereidingswijze erbij. Hoe leuk is dat! “Het zou erg leuk zijn als de kinderen een leuke foto zouden meesturen. Want wij zijn erg benieuwd hoe zij in de keuken staan en met ons het eindresultaat delen”, aldus beweegcoach Lisanne. De leukste, lekkerste en gezondste recepten worden aan het einde van de week gedeeld op de website en Facebookpagina van Bergen Beweegt Natuurlijk. De kinderen krijgen vervolgens een leuke prijs thuisgestuurd.

Stuur jouw unieke en gezond recept in via deze link!

Kom op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met sport, bewegen en gezondheid tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd!

Bergen Beweegt Natuurlijk - en Bizzie Duim omhoog

Vragen of hulp nodig?

Neem dan contact op met beweegcoach Lisanne via lisanne@negen.nl.