FIFA E-talentscup

Kinderen besteden veel van hun vrije tijd aan eSports en komen minder in beweging. Wij brachten ze samen tijdens de FIFA E-talentscup bij R.K.V.V. Montagnards in Bergen.

E-talentscup in Bergen

Samen met R.K.V.V. Montagnards en de jongerenwerker organiseert Bergen Beweegt Natuurlijk de E-talentscup. Hét landelijke FIFA clubkampioenschap voor jongeren bij voetbalverenigingen. De jongeren worden zowel binnen als buiten uitgedaagd om hun voetbalskills te laten zien. In de kantine spelen de jongeren een twee-tegen-twee FIFA toernooi op de PlayStation. En op het veld spelen ze de FIFA skill games. De beste spelers worden uitgeroepen tot eSporters van hun vereniging. En de winnaars gaan met elkaar de strijd aan tijdens de landelijke E-talentscup. De E-talentscup combineert gamen en sporten en zit vol plezier. De beleving van FIFA wordt zo naar de voetbalclub gehaald en daagt kinderen uit.

30 fanatieke (e)sporters

Het was een groot succes in Bergen. eSports en traditioneel sporten vullen elkaar perfect aan. Én het spreekt de jongeren erg aan. Een doelgroep die steeds moelijker te bereiken is en afhaakt bij de sportvereniging. Maar bij R.K.V.V Montagnards was er geen sprake van afhakers. De kinderen deden fanatiek mee met de E-talentscup en lieten hun voetbalskills zien.