Diabetes Challenge

Van woensdag 01 juli 2020 00:00 uur tot zaterdag 14 november 2020 00:00 uur

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een 16 tot 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen! Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering.

Let op: In verband met de corona ontwikkelingen zal er een aangepast programma plaatsvinden:

“Ongeveer 10 weken lang wandel je met een groep mensen van september tot 14 november. De verkorte challenge sluit je lokaal af op 14 november. We organiseren geen centraal NDC Festival, maar zoeken andere manieren om toch verbinding met elkaar te krijgen en er een klein feestje van te maken.”

Wanneer de maatregelen van het RIVM het (eerder dan september) toelaten zouden wij graag gezamenlijk gaan starten met wandelen en op 14 november gezamenlijk afsluiten. Daarnaast zal er vanuit Bas van de Goor foundation vanaf 1 juni voor een duur van 6 maanden een gratis wandelprogramma voor deelnemers beschikbaar worden gesteld, waar u gebruik van kunt maken om te wandelen.

Voor meer informatie of wilt u zichzelf aanmelden? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/bergenbeweegtnatuurlijk

Terug naar overzicht